De oorlog in Oekraine is verschrikkelijk en we willen allemaal bijdragen om het te beeindigen of op minst het leed te verzachten. De initiatiefnemers in Nuenen dachten dus, wat kunnen we doen om te helpen. Het antwoord was een benefietconcert voor Oekraine om geld op te halen voor de slachtoffers die nu zo hard worden getroffen.

Met mijn achtergrond vanuit Georgie ben ik zeer begaan met het Oekrainse volk en wilde dus ook graag meewerken als violiste. Samen met mijn collega pianist Olga de Kort en zangeres Odillia Carmen Chirica hebben we onder andere het volkslied gespeeld en andere prachtige nummers ten gehore gebracht voor het toegestroomde publiek.

Benefietconcert Oekraine

 

Iedereen werkte belangeloos mee. Bezoekers Marij en Rob Veth noemen de solidariteit met de Oekraïners, de onmenselijkheid en de eigen ongerustheid de redenen om te komen. ,,En omdat de democratie in gevaar is.” Desiree van Maasakkers vindt de middag verenigen. ,,Het laat je niet los, het is beangstigend.” Dion Hosli en echtgenote kwamen vroeg binnen om een uurtje te blijven, maar staan pas om vijf uur met de jas aan. Tijdens het vertellen hoe geweldig het was vragen ze zich af waarom ze eigenlijk naar huis gaan en gaan de jassen weer uit.

De middag leverde 9200 euro op.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 − 1 =